Инфо  

Галерии

Претседателот на Владата, Димитар Ковачевски заедно со министерката за труд и социјална политика, Јована Тренчевска денеска се сретна со претседателката на СЗПМ, Станка Трајкова

12.1.2023

Премиерот Ковачевски и министерката Тренчевска ја остварија средбата во Сојузот на здруженија на пензионери, со цел да ги потврдат определбите на Владата за конкретна и постојана грижа за стандардот на пензионерите.

На состанокот заеднички е констатирано дека е од голема помош поддршката од Владата на пензионерите, преку усвојувањето на новата методологија за пресметка на пензиите и антикризните мерки донесени со активно учество на Сојузот.

Страници на здруженија
 
  copyright © SZPM | изработено од Medium 3