Инфо  

Галерии

Активности на СЗПМ
Меѓународна соработка
Награди и признанија
Јубилеи

Пензиите продолжуваат да растат и навремено да се исплаќаат

19.2.2019 Ние сме социјална држава којашто подеднакво се грижи за сите граѓани и тоа е дефинирано во Уставот. Нам како Министерство за труд и социјална политика и како Влада од суштинско значење ни е унапредувањето на социјалната сигурност и пристапот до социјалните и другите права загарантирани во Законот.

Потпишан Меморандум за соработка со Општината Аеродром

18.2.2019 Во просториите на Здружението на пензионерите „Солидарност-Аеродром“ Скопје, претседателот Димитрија Богатиноски и градоначалникот на Општина Аеродром, Златко Марин на 6.2.2019 година, потпишаа Меморандум за соработка

Нов дом за пензионери во Неготино

20.1.2019 На 12 декември 2018 година беше пуштен во употреба нов дом за пензионери во Неготино

Рeзултaтитe пoттик зa нoви aктивнoсти вo 2019 гoдинa

23.12.2018 Сoбрaниeтo нa Сojузoт нa здружeниjaта нa пeнзиoнeрите нa Maкeдoниja нa 18 дeкeмври 2018 година ја oдржa 8. седница сo кoja раководеше претседателот нa Собранието на СЗПM Бесник Поцеста

Сите мои активности се во интерес на пензионерите

22.12.2018 Во моментов моето  внимание е насочено  во подготовка на конечниот текст на  Предлогот на Законот за пензионерско организирање по кој се спроведе јавна расправа во здруженијата на пензионерите, членки на сите четири  сојузи

Промоција на книгата „Македонија во рингот“ од Александар Димковски

28.11.2018 Книгата „Македонија во рингот“ од Александар Димковски, главен и одговорен уредник на весникот „Нова Македонија“ имаше промоција на 30 октомври во Клубот на љубителите на книгата при ЗП Солидарност – Аеродром

Информирањето значаен фактор во активностите на СЗПМ

30.10.2018 По повод 10 годишнината од излегувњето на првиот број на весникот „Пензионер плус“ како официјлно гласило на СЗПМ со гордост се потсетувамe на извонредните напори и ентузијазмот за создавње на овa значајно гласило за тогашни, сегашни и идни пензионери во нашата земја

Средба на пензионери, за спомен за паметење

26.9.2018 Она што и после се’ го носиме во себе се спомените, а од оваа средба понесовме спомени кои ќе останат да траат, бидејќи ова се убави спомени од една дружба.

Убава промоција со убав повод

22.9.2018 Во чест на 8. септември Денот на независноста и 20 септември, Денот на пензионерите на Македонија во Музејот на градот Крива Паланка беше промовирана книгата „Трепети од животот“ чиј автор е Благица Стојчевска

Пензионерско дружење со два повода

17.9.2018 На 13-ти септември 2018 година се одржа пензионерска средба на локалитетот „Свети Спас“ во село Драгобраште, крај Виница

Во Пехчево спој на дувачки оркестри и изворен фолклор

1.9.2018 Во прекрасната живописна и питома Малешевија, на 6 километри од Берово, сместено е преубавото мало гратче Пехчево, кое плени со својата убавина, чистиот воздух и бистрата планинска вода

Повеќе илјади пензионери на средбата во Пантелеј

26.8.2018 На традиционалната 12 средба на пензионерите од Македонија членки на СЗПМ, чиј домаќин и годинава беше ЗП Кочани, присуствуваа повеќе илјади пензионери од над триесет пензионерски здруженија

Големите луѓе прават големи дела

25.8.2018 Разговорот со Николајчо Николов го водевме во манастирскиот комплекс „Свети Георгиј“, во атарот на селото Ораовица во општината Радовиш

Корисна размена на мислења

9.8.2018 Потпретседателот на Извршниот одбор на СЗПМ, Салтир Каровски и секретарот на Извршниот одбор Станка Трајкова, на 8 август 2018 год. го посетија ЗП Куманово во новите простории

Незаборавна средба во Ораовица со над 10 000 пензионери

22.7.2018 На 15.07.2018 година, над 10 000 пензионери се дружеа во манастирскиот комплекс Св. Ѓорѓија кај село Ораовица

Фолклорните ревии и спортските натпревари - најмасовни и најважни настани

8.7.2018 Активностите на кои пензионерите се горди и кои ги преокупираат, не се сумираат само по повод на датуми и јубилеји, затоа што активностите се одвиваат континуирано

Успешен настап на пензионерите на фестивалот во Долнени

5.7.2018 На 29 и 30 јуни во Прилеп и Долнени се одржа 44-тото издание на престижниот фестивал на изворни инструменти и песни „Пеце Атанасовски 2018“

Свечена седница по повод 10 години од излегувањето на весникот „Пензионер плус“ и оформувањето на веб-страницата на СЗПМ

2.7.2018 На 26 јуни 2018 година се одржа свечена седница на Комисијата за информирање на СЗПМ, Издавачкиот совет, Редакцискиот одбор, дописниците и соработниците на весникот „Пензионер плус“ и веб-страницата на СЗПМ

Пензионерот Дончо Донев лауреат на награда „Гоце Делчев“ за 2018 година

14.5.2018 Дончо Донев, пензионер од ЗП Карпош, на 4 мај 2018 година ја доби државната награда со која се оддава општествено признание за особено значајно остварување во науката

Промоција на публикација за Клубот на љубители на книгата

10.5.2018 Библиотеката на „Клубот на љубители на книгата“ при ЗП Солидарност - Аеродром се збогати со многу значајно издание, со публикацијата „Десет години Клуб на љубители на книгата 2008-2017“ во издание на ЗП Солидарност – Аеродром
следни 20 записи >>
Страници на здруженија
 
  copyright © SZPM | изработено од Medium 3