Инфо  

Посета на министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче на СЗПМ

19.2.2021 Покрај висината на пензијата здравствената заштита е една од најважните работи за многубројната пензионерска популација во нашата земја, но и секаде во светот.

Соопштение

19.2.2021 На 23.2.2021 година на линијата „Ало-пензионерски прашања“ во Сојузот на здруженија на пензионери на Македонија, од 10-12 часот на пензионерски прашања ќе дава одговори в.д. директорката на Фондот на ПИОСМ, Билјана Јовановска.

Солидарност на македонските пензионери

18.2.2021 Извршниот одбор на Сојузот на здруженијата на пензионерите на Македонија на седницата одржана на 2021 година донесе одлука да се донираат 100.000 денари на пензионерите од Петриња

Книгата „Записи од мојот живот“ на Тодор Илиев

18.2.2021 Сведоштво за човекот и неговиот живот не се убавите зборови, туку големите и добри дела. Потврда на ова златно правило што произлегува од искуството на човештвото е и книгата на пензионерот Тодор Илиев

Наградата „Гоцева мисла“ за проф. д-р Васил Тоциновски

18.2.2021 Признанието го доделува Фондацијата за културна и научна афирмација и презентација „Македонија презент“, а лауреатите го добиваат за нивниот придонес во културолошката мисија, развојот и негувањето на културата, уметноста, науката и етиката

Соработката секогаш дава резултати

12.2.2021 На 11.2.2021 година Лазе Танески од Охрид, пратеник во Собранието на РС Македонија го посети ЗП Охрид и Дебрца и оствари работна средба со претседателот на Здружението Ѓорѓи Трпчески и секретарот Стефан Владимиров

Соопштение

28.1.2021 Се известуваат корисниците на пензија дека од 1.1.2021 година пензиите се усогласија за 1,2 % според порастот на индексот на трошоците на живот во второто полугодие од 2020 година. Исплатата на вака зголемените пензии е засметана во висината на јануарските пензии за 2021 година. Усогласените пензии за 1,2 % ќе бидат исплатувани се’ до следното усогласување на пензиите.

Билтените се вистински споменари

24.1.2021 на 1-ви ноември се случи првата ревија во Пробиштип на која учествуваа здруженија на пензионери и околу 20 претседатели и други претставници кои беа дојдени да соберат искуство

Со слога се постигнуваат подобри резултати

24.1.2021 И покрај пандемијата и вирусот Ковид-19, минатата година оценета е како доста успешна, бидејќи се водело сметка многу пензионери да ја одржуваат својата здравствена состојба и да учествуват во разновидните активности, спроведувајќи ги здравствените мерки
Страници на здруженија

Галерии

 
  copyright © SZPM | изработено од Medium 3